BIJ DE COMPAGNONS

BOEK EEN VERBLIJF

DE PARKTUIN

Ontdek onze prachtige parktuin, een oase van rust en natuurlijke schoonheid om te verkennen en te ontspannen.

Niet alleen de wagens zijn een unieke beleving. Ook de omringende parktuin draagt haar steentje bij. Zo rond 1970 vond je hier slechts een klein schapenboerderijtje . Het grasland daarachter had de karakteristieke rechthoekige vorm van een ontgonnen perceel en diende als weide voor de schapenkudde. Niet veel later besloot de toenmalige eigenaar al zijn kennis en voorliefde voor streekeigen flora en fauna te gebruiken om een parktuin te ontwerpen. Het resultaat is een prachtige, diepe tuin naar het evenbeeld van de welbekende Engelse parktuinen. Schelpenpaden leiden je om de grote natuurvijver heen terwijl kronkelende zijpaadjes zich een weg banen door de dichte omringende bossages. Dankzij de zorgvuldige aanleg, de streekeigen begroeiing en speciale voorzieningen zoals takkenrillen en vogelhuisjes wordt de tuin nu dankbaar bezocht door een wijdse variëteit aan dieren.

Ontzettend veel vogels – zoals de grote Bonte Specht, de Vlaamse Gaai, spreeuwen, diversen vinken en mussen en nog zo veel meer – verkondigen ’s morgens graag hun aanwezigheid en nestelen ieder jaar trouw in één van de veertig vogelhuisjes. Egels scharrelen graag hun kostje bij elkaar bij de takkenrillen en twee eekhoorntjes slingeren en springen iedere dag van tak naar tak. Ook kun je met een beetje geluk duidelijk de sporen van bezoekende reeën zien, zoals gestripte basten van bomen (door schuren of eten), hoefafdrukken en legers (afdrukken van hun slaapplaatsen).

Bij een verblijf in één van onze wagens kan een ontspannen wandeling door de tuin niet ontbreken. Strijk lekker neer in één van de stoelen of bankjes, pak een boek en verdwijn in de hangmat of tuur over de omliggende velden naar reeën en hazen. In je zomer kun je verhalen en marshmallows delen bij de vuurplaats en als je dan in het donker terug wandelt naar je wagen zul je versteld staan van het overweldigende aantal sterren in een perfect zwarte hemel.